0 0
Klassisk maräng

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 äggvitor
2 dl strösocker
½ tsk citronsaft

Klassisk maräng

Features:
    Cuisine:
      • Serves 4
      • Easy

      Ingredients

      Directions

      Share

      För att lyckas med marängsmeten krävs att bunken som används är ren och fri från fett och att det inte finns någon äggula kvar i äggvitorna. Börja alltid vispa på lägre hastighet med en mindre mängd socker och Öka efter hand. Avstanna vispningen när marängen är fast och smidig. Vispar man för länge riskerar marängen att bli grynig.

      Steps

      1
      Done

      Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.

      2
      Done

      Vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna.

      3
      Done

      Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.

      experto

      previous
      Festlig Citronglasstårta
      previous
      Festlig Citronglasstårta

      Add Your Comment