0 0
Klassisk maräng

Dela på ditt sociala nätverk

eller dela denna url

Ingredienser

Antal portioner:
3 äggvitor
2 dl strösocker
½ tsk citronsaft

Spara receptet

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Klassisk maräng

  • Portioner: 4
  • Enkel

Ingredients

Instruktioner

Dela

För att lyckas med marängsmeten krävs att bunken som används är ren och fri från fett och att det inte finns någon äggula kvar i äggvitorna. Börja alltid vispa på lägre hastighet med en mindre mängd socker och Öka efter hand. Avstanna vispningen när marängen är fast och smidig. Vispar man för länge riskerar marängen att bli grynig.

Steg

1
Klar

Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.

2
Klar

Vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna.

3
Klar

Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.

experto

Receptrecensoner

Inga recensioner för detta recept än. Använd formuläret nedan för att skriva den första recensionen.
förra
Festlig Citronglasstårta
förra
Festlig Citronglasstårta

Lägg till din kommentar