0 0
Festlig Citronglasstårta

Dela på ditt sociala nätverk

eller dela denna url

Ingredienser

Antal portioner:
Marängbotten
2 marängbottnar
Fyllning
4 äggulor
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 urskrapad vaniljstång
200 g philadelphiaost
2 dl lemon curd
4 dl vispgrädde
Garnering
1 knippe chokladmynta
2 dl färska bär

Spara receptet

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Festlig Citronglasstårta

  • 30
  • Portioner: 8
  • Medelsvår

Ingredients

  • Marängbotten

  • Fyllning

  • Garnering

Instruktioner

Dela

En glasstårta är optimal att servera på en fest eller kalas hemma. I den hår blandar vi gelatin i smeten, vilket gör att glassen håller ihop och inte smälter lika snabbt.

Steg

1
Klar

Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt.

2
Klar

Vispa i ost och lemon curd.

3
Klar

Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

4
Klar

Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.

5
Klar

Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull.

6
Klar

Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.

7
Klar

Rör ner det smälta gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ner uppvispade äggvitor.

8
Klar

Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Bryt den andra i bitar och täck så att marängen fyller formens botten.

9
Klar

Häll smeten i formen, täck över och frys minst 4 timmar.

10
Klar

Låt tårtan stå i rumstemperatur en stund innan servering.

11
Klar

Garnera med färska bär och mynta.

Kalaskocken

Receptrecensoner

Inga recensioner för detta recept än. Använd formuläret nedan för att skriva den första recensionen.
förra
Glass med jordgubbar och smält mintchoklad
nästa
Klassisk maräng
förra
Glass med jordgubbar och smält mintchoklad
nästa
Klassisk maräng

Lägg till din kommentar