0 0
Festlig Citronglasstårta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marängbotten
2 marängbottnar
Fyllning
4 äggulor
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 urskrapad vaniljstång
200 g philadelphiaost
2 dl lemon curd
4 dl vispgrädde
Garnering
1 knippe chokladmynta
2 dl färska bär

Festlig Citronglasstårta

Cuisine:
    • 30
    • Serves 8
    • Medium

    Ingredients

    • Marängbotten

    • Fyllning

    • Garnering

    Directions

    Share

    En glasstårta är optimal att servera på en fest eller kalas hemma. I den hår blandar vi gelatin i smeten, vilket gör att glassen håller ihop och inte smälter lika snabbt.

    Steps

    1
    Done

    Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt.

    2
    Done

    Vispa i ost och lemon curd.

    3
    Done

    Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

    4
    Done

    Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.

    5
    Done

    Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull.

    6
    Done

    Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.

    7
    Done

    Rör ner det smälta gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ner uppvispade äggvitor.

    8
    Done

    Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Bryt den andra i bitar och täck så att marängen fyller formens botten.

    9
    Done

    Häll smeten i formen, täck över och frys minst 4 timmar.

    10
    Done

    Låt tårtan stå i rumstemperatur en stund innan servering.

    11
    Done

    Garnera med färska bär och mynta.

    Kalaskocken

    previous
    Glass med jordgubbar och smält mintchoklad
    next
    Klassisk maräng
    previous
    Glass med jordgubbar och smält mintchoklad
    next
    Klassisk maräng

    Add Your Comment